• vergoeding kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie wordt 9 behandelingen ( per jaar) per indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer uw kind in behandeling is bij een geregistreerd kinderfysiotherapeut is dit 18 behandelingen per indicatie.

Indien meer dan 18 behandelingen nodig zijn, is de vergoeding afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen fysiotherapie vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering is afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. Kijkt u deze goed na, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer het een aandoening betreft die op de lijst met chronische indicaties staat, wordt de behandeling geheel vanuit de basisverzekering vergoed.

 

Verwijsbrief

Er is sinds 2006 een directe toegankelijkheid voor fysiotherapie. Dat betekent dat u geen verwijzing van een arts nodig heeft om uw kind aan te melden.

Hierop zijn wel uitzonderingen: een verwijsbrief van een specialist is nodig indien uw kind in aanmerking komt voor behandeling over een langere periode in verband met een aandoening die op de lijst chronische indicaties voor komt.

Sinds 2013 is eveneens een verwijzing van een (huis) arts of de jeugdarts nodig wanneer een behandeling aan huis of op een school plaats vindt.

Op de verwijsbrief moet vermeld staan dat het gaat om een chronische indicatie, dat er sprake is van motorische problemen en – indien van toepassing- dat behandeling aan huis of op een school gewenst is.

 

Declaraties

Indien u een naturapolis heeft, worden de declaraties direct bij de zorgverzekeraar ingediend door de zorgverlener. U krijgt dus geen nota meer. Uw zorgverzekeraar geeft u een overzicht van de ingediende declaraties.

Bij een restitutiepolis ontvangt u een nota van de zorgverlener.

 

Contracten

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Daarmee worden de behandelingen die binnen de basisverzekering en de aanvullende verzekering vallen voor 100 % vergoed. Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener worden de behandelingen slechts deels vergoed door de zorgverzekeraar.